Selecteer een pagina

Op het moment van schrijven is het na één uur in de nacht. Een ongebruikelijke tijd voor mij, want normaal slaap ik altijd binnen 5 minuten en tegen de klok van 10 uur. Beetje vroeg, maar op dit moment is dat voor mij de beste balans tussen werken, slapen en om 5 uur in de ochtend opstaan voor mijn meditatie en afstemming voor de nieuwe dag. Ondanks dat ik al meer dan 20 jaar van het bestaan van Chakra’s afweet, word ik er meer en meer mee geconfronteerd de laatste tijd. Er gaat geen yogales op de woensdag voorbij, waar het onderwerp niet aangehaald wordt. Onlangs woonde ik een klankschalen healing bij, waar ook gebruik gemaakt werd van een gong en de Chakra’s centraal stonden en vandaag mocht ik een behandeling krijgen van Michael Verhaar van Wuwai.org. Tijdens deze behandeling werden mijn Chakra’s ‘gelezen’ en behandeld waar nodig. Zo werden ze onder andere beoordeeld op kleur, vorm en plaats en werd er een conclusie getrokken welke uitwerking dit op mijn energetische huishouding heeft.

Wat is dat toch met die Chakra’s?

Net als de klankschalen, heeft deze behandeling iets met mij gedaan. Ik ervoer een intense rust en van tijd tot tijd leek het alsof er meer licht door mijn gesloten ogen scheen, alsof iemand de gordijnen opendeed terwijl ik met gesloten ogen in de ruimte lag. Mijn lichaam had duidelijke reacties op de behandeling van enkele van deze Chakra’s, maar het is nog te vroeg om precies te kunnen omschrijven wat deze precies inhouden.

Voor degene die het nog niet weten, Chakra’s zijn energetische wielen in je lichaam waar je er zeven van hebt. De kennen allen een kleur, houden verband met verschillende delen van het lichaam en vervullen hiermee ieder een andere functie. Chakra is een woord uit het Sanskriet dat letterlijk ‘wiel’ betekent. We hebben honderden van deze energiecentra is ons lichaam, maar vaak richten we ons op de 7 bekende Chakra’s.

 

7 Bekende Chakra’s

Het eerste Chakra wordt het wortelchakra of stuitchakra genoemd en houdt verband met je stabiliteit, aarding en gevoel van veiligheid.

Het tweede Chakra wordt het Sacraal Chakra genoemd en bevindt zich bij het heiligbeen. Het houdt verband met het uiten van emoties, relaties, seksualiteit en creativiteit.

Het derde Chakra wordt het zonnevlecht Chakra genoemd en houdt verband met blijheid, zelfwaardering en de kracht om wensen te realiseren.

Het vierde Chakra wordt het hart Chakra genoemd en bevindt zich in de hartstreek. Dit Chakra houdt verband met liefde, geborgenheid en beminning.

Het vijfde Chakra wordt het Keelchakra genoemd bevindt zich in het gebied van de nekwervels en strottenhoofd. Deze houdt verband met de stofwisseling en reiniging.

Het zesde Chakra wordt het Voorhoofdchakra genoemd en staat ook bekend als het derde oog. Het houdt verband met jouw geweten en de keuzes die je maakt.

Het zevende Chakra wordt het Kruinchakra genoemd en zorgt voor een optimale stroming van jouw energie. Dit laatste Chakra zorgt voor eenheid.

 

Opmerkelijk

Wanneer je gewend bent naar jezelf en je gevoelens te luisteren, word je niet snel verrast door de dingen die je verteld worden die iemand uit jouw vibratie kan opmaken. Je weet immers best wat eraan schort en waar jouw leven een verandering kan gebruiken. Zo ook bij mij. Ik kan mensen alleen helpen bij die facetten van het leven die ik zelf al heb doorleefd. Zo niet, dan zal ik delen uit boeken moeten citeren, uit het hoofd leren en jou vertellen hoe jij je leven kunt veranderen vanuit het perspectief van een ander.

Ik wil al een tijdje een quantum leap maken als het gaat om mijn business. Ik word blij van mensen helpen, informatie delen en mensen inspireren het leven anders te zien, daardoor anders te voelen en daarmee anders te creëren. Maar om mij volledig te kunnen storten op zo’n leven, moet ik bepaalde angsten zien te doorbreken. Ik zal meer in verbinding moeten komen te staan met de Levenskracht en meer in verbinding moeten komen met mijn weg van geluk. Op dit moment leef ik een comfortabel leven. Het is in mijn comfortzone. Ik hoef weinig te stretchen om mijn leven op deze wijze in stand te houden. Ik hecht er waarde aan om dingen te kunnen kopen, om weekendjes weg te kunnen en om mijn lieve dochter van verrassingen te kunnen voorzien. En toch is het niet genoeg als je niet die vervulling in je werk kunt vinden, zoals je die voor je ziet. Werk is werk als je niet volledig verbonden bent met je passie. Het is verwonderlijk hoeveel onvrede wij bereid zijn te accepteren als er comfort tegenover staat.
Vertrouw op het leven
Er zijn talloze momenten geweest waarop ik heb moeten vertrouwen op de Liefde van het Leven. Ondanks angsten ben ik nooit werkelijk in gevaar geweest. Ik heb regelmatig de illusie van gevaar gevoeld, maar ben altijd veilig gebleken. Keer op keer wordt er gevraagd op het leven te vertrouwen, zodat het Universum jou kan laten zien dat je veilig bent. We zijn te vaak bang om wat er zou kunnen gebeuren als we iets gaan doen wart we willen doen, terwijl we afgeleid zijn door comfort van de schade die het ons berokkend als we het niet doen.

 

Niet verrast

Michael kwam bij me met zijn analyse en we zaten naast elkaar op de behandelbank. Op twee chakrapunten reageerde ik tijdens de behandeling het heftigst. ‘Hart’ en ‘Kruin’… Niet verwonderlijk als je beseft dat ‘Hart’ staat voor ‘Liefde en verbondenheid’ en ‘Kruin’ voor ‘Inzicht en dienen’. Het is tijd om mij onvoorwaardelijk te verbinden met hetgeen mij werkelijk gelukkig maakt, het dienen van diegene die op mijn pad komen. Ik dien het pad van mijn Liefde voor het Leven te volgen en te vertrouwen op deze kracht. Het was een herkenning en een bevestiging. Geen verassing, geen nieuw inzicht, maar een bevestiging dat Chakra’s niet liegen.

Ik zit hier, inmiddels diep in de nacht. Klaarwakker. Er is iets veranderd in mijn energetische huishouden. De rest is aan mij. Wellicht mag ik jou in de toekomst helpen met jouw creaties, maar dat is aan jou.

In vreugde,

Tim