Selecteer een pagina

Welkom bij mijn Blog!

Met veel plezier schrijf ik Blogs voor jullie waar je wat mee kunt in je Leven. Voel je vrij om een bericht achter te laten, ik vind het altijd leuk om van je te horen. Veel plezier met mijn Blogs! Als je een onderwerp hebt waar je graag een Blog aan gewijd wilt zien, mail me dan even!

Het is opvallend hoeveel mensen spiritualiteit als zweverig bestempelen. Voor mij is spiritualiteit een essentieel deel van mijn bestaan. Het maakt mij open van geest, ik herken verbanden en patronen bij mezelf en anderen sneller en het doet mij samenwerken met de kracht die velen als God bestempelen. Voor diegene die nog niet precies weten hoe ik God zie en wellicht schrikken van de term, raad ik je aan deze blog eens te lezen. Het zou kunnen zijn dat ook jij je meer met deze visie van God kunt identificeren.

Spritualiteit is niet hetzelfde als paranormaal

In gesprekken die ik terloops heb met mensen, blijkt dat velen spiritualiteit lijken te verwarren met paranormale gaven, waarschijnlijk omdat dit ook met ongeziene krachten te maken heeft. Voor die mensen wil ik graag benadrukken dat de twee in beginsel niets met elkaar te maken hoeven te hebben. Ik ben me zeer spiritueel bewust, maar heb niet de drang te spreken met overledenen of iemand zijn of haar toekomst te voorspellen. Alhoewel ook de term ‘paranormaal’ onder het stempel ‘zweverig’ te lijden heeft, lijken mensen sneller overtuigd dat er ‘meer is tussen hemel en aarde’ wanneer een medium treffende zaken rondom een persoon weet te duiden, dan dat zij zichzelf weten te overtuigen van een creërende kracht waar wij allen onderdeel van zijn.

Waarom zou spiritualiteit zweverig zijn?

Wanneer je mensen vraagt, waarom spiritualiteit voor hen zweverig is, blijkt vaak dat er zoveel betekenissen aan het woord worden ontleend. Spiritualiteit is bijzonder persoonlijk en betekent voor eenieder iets anders. Het is ook vaak niet tastbaar of onder 1 noemer te vatten. Vandaar dat spiritualiteit tot een soort verzamelnaam lijkt te verworden, van allerlei ontastbare en gevoelsmatige, persoonlijke ervaringen. Het lijkt lastig omdat het te maken heeft met een innerlijke belevingswereld, die voor ieder een andere vorm of betekenis heeft.

Creatief Denken

Als we kijken in de wereld om ons heen, zal het je niet ontgaan dat de wereld een verzameling van scheppingen is. De wereld met alles erop en eraan is een verzameling van scheppingen van mens en natuur. De kracht die dit allen verbindt is de Scheppende Kracht van het Universum, waar alles deel vanuit maakt. Te geloven in een Energetisch Scheppende Kracht staat los van het beeld dat wij tegenwoordig van God hebben. Dit woord heeft inmiddels zoveel verschillende betekenissen toegewezen gekregen, dat we ons er liever van afscheiden dan dat we er 1 mee willen worden. Wij zien liever ons individualistische succes en meten dat ten opzichte van anderen, dan dat we onze creatieve krachten bundelen met die van het Universum. Creëren middels creatieve gedachten is mijn betekenis spiritualiteit.

Spiritualiteit is juist heel praktisch

Er is niets praktischer in mijn ogen, dan jezelf tot volledige ontplooiing brengen. Gebruik maken van die creatieve aspecten in jezelf die je voor altijd hebben verbonden met het Creatieve Universum. De tijd nemen om te leren begrijpen en te beseffen dat jij onnoemelijk keer meer effectiever kunt zijn, wanneer je je Kracht erkent en omarmt en de stappen onderneemt die jou tot ontplooiing brengt. Waarom zou je jouw krachtige Zelf willen ontkennen? Alles wat vorm zou willen geven in jouw Leven, begint bij een gedachte. Die gedachte wordt kracht bij gezet door jouw geloof in deze gedachte. Dan doe je er alles aan om je te vereenzelvigen met die gedachte, zodat de energie die je doet uitgaan beantwoord kan worden door het Creatieve Universum. Het resultaat is een nieuwe ervaring in jouw Leven en al jouw ervaringen bij elkaar opgeteld, maken jouw Leven. Dat is de praktische samenwerking tussen jouw creatieve gedachten en de Kracht van het Creatieve Universum. Wat is het eerste dat jij gaat creëren in je Leven?