Selecteer een pagina

Een gelukkig leven lijkt soms een sprookje. Wie is er, net als met pindakaas, niet groot geworden met het idee dat sprookjes niet bestaan. “Je kunt immers niet alles hebben”, niet waar? Nee, inderdaad, “niet waar!” Het probleem is niet dat we niet alles kunnen hebben, wat ons hartje begeert, maar het feit dat we dat zijn gaan geloven. Je kunt immers niet alles hebben, als je dat ook werkelijk gelooft. Het is inderdaad onmogelijk om meer te creëren, dan je zelf voor mogelijk houdt. Maar waarom is dat eigenlijk?

 

Jouw leven is een directe afspiegeling van jouw ideeën, opvattingen en overtuigingen. Kort gezegd bepalen ze de grenzen waarbinnen jij voor jezelf hebt bepaald wat mogelijk is voor jou. En hoe graag het Universum zou willen, het kan jou niets brengen wat buiten deze overtuigingen ligt. Wanneer jij ervan overtuigd bent, dat jij niet creatief genoeg bent om een leven als kunstenaar te leiden terwijl het een brandende wens in jezelf is, dan zal je dat leven nooit in jouw werkelijkheid roepen. Om toe te laten wat je wenst, zal je open moeten staan voor alle mogelijkheden en af moeten zien te rekenen met beperkende overtuigingen.

 

Zo reken jij af met beperkende overtuigingen!

Maar hoeveel beperkende overtuigingen draag je bij je, denk je? En hoe ga je in hemelsnaam al je gedachten monitoren op zoek naar die beperkende gedachten? Hoe eerlijk kun je naar jezelf kijken om die gedachten ook daadwerkelijk als beperkend te herkennen? Je moet niet vergeten dat je al jaren in je eigen gedachten leeft en alleen wanneer je deze van tijd tot tijd eens tegen het Licht houdt, zal je opvallen dat deze afwijken van wat het Universum met je voor heeft.

De moeilijkheid van het herkennen zit eigenlijk verscholen in de eenvoud. Wij zijn gewend geraakt om reactief in het leven te staan. Iedere gebeurtenis die wij beleven of aanschouwen maakt een emotie in ons los. Leuke ervaringen zorgen vaak voor een fijne emotie, nare ervaringen voor het omgekeerde. Maar als we onze emoties op deze manier blijven gebruiken, zal ons gevoel altijd afhankelijk blijven van hetgeen we ervaren. Dan kunnen we maar beter blijven wensen dat al onze komende ervaringen goed zijn, willen we ons goed blijven voelen. En aangezien dat in het kader van contrast nooit het geval zal zijn, blijven uitspraken als “je kunt immers niet alles hebben” in stand.

 

De magie van onze emoties

We gebruiken onze emoties verkeerd! Ergens zijn we vergeten dat emoties dienen om ons de weg te wijzen in het leven. Emoties komen inderdaad voort uit de gedachten die we erop nahouden, maar hoeven niet gestuurd te worden door ervaringen die de baas zijn over onze gedachten. Snap je dat? Wanneer je de leiding over jouw gedachten verliest, verlies je automatisch de leiding over jouw emoties en daarmee over de manifestaties in je leven. We hebben niet de mogelijkheid om alle onwenselijke situaties uit ons leven te bannen en dat zou ook onze groei tegenhouden. Wel hebben we de keuze hoe we omgaan met onwenselijke situaties. Blijven we er dagen over praten, zeuren, schrijven, bloggen en vloggen of zien we het in de waarde die het heeft, namelijk verduidelijking van wat je wel wilt. Zorgen deze situaties er onverminderd voor dat je focus sterker en sterker wordt op die dingen die je graag wilt en waarom je ze graag wilt, of blijf je ontevreden om hetgeen je niet hebt? En blijf je daar het grootste deel van je aandacht aan besteden?

 

“Maak hier een u-bocht om uw weg in de juiste richting te vervolgen…”

Fijne emoties worden gevoed door fijne gedachten, gedachten die ons in de richting sturen van hetgeen we willen. Deze gedachten ontspruiten het beste in een tevreden geest die op zoek is naar meer. Deze gedachten vinden de beste basis in een persoon die onafhankelijk en zelfbewust is en niet de neiging heeft zich te verdedigen, wanneer iemand de noodzaak ziet om aan te vallen of te beledigen. Onze emoties behouden hun werkelijke waarde, wanneer we inzien dat ze dienen als onze persoonlijke routebegeleiding. Ze laten ons weten wanneer op ons pad zijn van wat we willen, doordat ze goed voelen en versterkt worden door het liefdevolle Universum dat zich samen met jou focust op je wensen. Ze laten ons weten wanneer we van het pad afgaan en in tegengestelde richting verder gaan, wanneer ze neerslachtig, boos, verdrietig on ontevreden aanvoelen. En juist wanneer we in die situaties rust kunnen bewaren en opnieuw richting kunnen geven aan onze gedachten, veranderen onze emoties mee. Daarmee onze vibratie en daarmee onze manifestaties.

Oefen ermee en deel je ervaringen hieronder. Ik vind het altijd leuk om over jouw ervaringen te horen. Geef sturing aan de gedachten en leef nog lang en gelukkig.