Selecteer een pagina

Passie voor Retail

In 20 effectieve uren naar een maximale omzet!

Ben jij die ondernemer die trots is op zijn winkel? Die weet dat je het leukste beroep van de wereld gekozen hebt en daar heel succesvol mee wil zijn? Dan ben je er één van velen, voor wie jouw passie voor het vak met klinkende munt zou moeten worden betaald. Want detaillist zijn, doe je met je hart. Detaillisten snappen dat ze de potentiële klant al binnen hebben staan en dat expertise, service en klantbeleving het verschil maken tussen potentiële klanten en betalende klanten.

Wist je dat de omzet dit jaar met bijna 5 procent is gestegen in de Non-Food Sector? Het gaat financieel weer beter met Nederland en daar doen de detaillisten gretig hun voordeel mee! Jij ook? Of zou jij als detaillist een groter deel van de te verdelen taart willen hebben?

Mijn naam is Tim Hasenbosch en ik heb een enorme Passie voor de detailhandel. Door mijn jarenlange ervaring en gevolgde trainingen op het gebied van verkoop, service en klantbeleving ben ik in staat om blijvende veranderingen aan te brengen in jouw team, die positieve effecten zullen hebben op de conversie en het bonbedrag. Mijn trainingsprogramma biedt een simpele, maar buitengewoon effectieve manier om de klantbeleving zo te optimaliseren dat klanten bereid zijn langer te blijven, vaker terug te komen, meer uit te geven en jou te voorzien van gratis mond-tot-mond reclame.
Wil jij ook:

Dagelijks een hogere omzet?

Meer Klanten?

Meer Service

Meer Passie?

Ja! Ik wil ook meer omzet, meer klanten, hogere service en meer Passie!

Snel, Simpel, maar uiterst Effectief!

De weg naar een hogere omzet, een verhoogde klanttevredenheid, meer marge en een hoger percentage terugkomende en nieuwe klanten hoeft geen lange weg te zijn. Om die reden houd ik mijn trainingen simpel, maar effectief. Jouw medewerkers worden getraind in een voor hun vertrouwde omgeving, met de voor hun bekende producten en bekende collega’s. Binnen 20 effectieve uren zijn zij in staat van een potentiële klant een betalende, maar belangrijker nog, een tevreden terugkerende klant te maken. Dat betekent dus, dat binnen een week in staat zijn om de omzet en de marge een enorme boost te geven!

Voorbeeld doet Volgen!

Maar niet alleen jouw vloerpersoneel wordt effectiever en behendiger. Ook jij als eigenaar wordt in deze training gecoacht, zodat de geleerde stof onder de aandacht blijft. Voorbeeld doet volgen, dus juist jij bent in deze training van het grootste belang! Iedere ondernemer wil succesvol zijn. Dat geldt net zo goed voor voor jouw medewerkers op de vloer. Niets is leuker dan succesvol zijn in wat je doet. Na deze training zijn jouw medewerkers vaardiger en dus beter in wat ze doen,wat resulteert in meer succesvolle verkopen, wat leidt tot tevredenheid, trots en meer enthousiasme. Beslis nu, verdien 10 x je investering terug èn ontvang de persoonlijke coaching helemaal gratis!

 

Kies vandaag nog voor de garantie van 10 x jouw inleg en de extra’s ter waarde van € 900,00!

Meeste Gestelde Vragen

Waarom zou ik mijn personeel trainen?
Het trainen van personeel is uiterst doeltreffend, omdat deze medewerker sneller contact legt met een klant, de behoeften weet te achterhalen en deze weet om te zetten naar de producten in de winkel. Juist deze getrainde medewerkers zijn succesvoller, zullen naar meer en hogere verkopen, langer aan jouw bedrijf gebonden blijven. Zij beschikken over kostbare kennis en ervaring, welke zij dan weer effectief kunnen overbrengen op nieuwe medewerkers.
Welk type coaching mag ik verwachten?
Naast trainer ben ik ook Personal en Business Coach. In deze functie ben ik in staat om jou van nieuwe persoonlijke en of zakelijke inzichten te voorzien. Wanneer je persoonlijk beter in je vel zit, heeft dat natuurlijk ook invloed op jouw zaken en op hoe je de dingen ziet. Een waardevolle aanvulling dus op een nieuw begin en een hogere omzet!
Wat kan ik met dat rapport en het evaluatiemoment?
Het rapport baseer ik op een bezoek aan de winkel. Niemand weet op dat moment wie ik ben en dat geeft mij inzichten en verbeterpunten. Deze verwerk ik in een rapport welke invloed kunnen hebben op de wijze van trainen of de zwaartepunten van de training. Het rapport ijkt het beginpunt, terwijl het evaluatiemoment de vooruitgang kan meten.
Ik heb geen floormanager, wat doe je dan met de coachingsuren?
Als jij zowel de eigenaar bent als de floormanager, dan zijn alle 10 de uren helemaal voor jou!
Ik heb maar weinig personeel, is de investering dan niet erg hoog?
De investering is voor bijna iedere ondernemer rendabel. Uitgaande van een jaaromzet van € 350.000,00 per jaar, is de investering in het eerste jaar 10%. Ik garandeer echter dat jij jouw investering er al in het eerste jaar 10 keer uithaalt, hoe groot jouw team ook is. De waarde van de training zit hem niet in hoeveelheid mensen die er getraind worden, maar hoeveel omzet wij meer kunnen realiseren na de training. Deze omzetvergroting gaat na het eerste jaar natuurlijk onverminderd door.
Ik heb veel verloop in mijn personeel, is een training dan geen weggegooid geld?
Nee, absoluut niet. De vraag is waarom je veel verloop hebt in je personeel. Trainingen geven het personeel vaak een groter gevoel van waarde te zijn. Ook zullen ze succesvoller zijn en hun werk dus leuker vinden. Wanneer je enkele van hen benoemt tot teamleiders, zal ook het gevoel van waardering en zelfvertrouwen toenemen, wat kan bijdragen aan het terugbrengen van het verloop.

Don't Be Shy

If we didn’t answer all of your questions, feel free to drop us a line anytime.